Este important ca fisurile parbrizelor sa fie reparate cat mai urgent intrucat vibratiile, socurile fizice si diferentele de temperatura pot duce la extinderea fisurilor ne mai putand fi reparate. Reparatia unei fisuri dureaza intre 20 si 30 minute in functie de complexitatea si marimea acesteia.
Datorita faptului ca rasina si geamul au acelasi grad de transparenta reparatia este foarte putin vizibila, chiar si de la mica distanta.
Cu cat reparatia este facuta mai repede cu atat ea se vede mai putin intrucat in unele cazuri in fisura intra praf iar acesta nu mai poate fi scos. Si in acest caz reparatia este foarte putin vizibila.
Este indicat ca in urma unei fisuri survenite in trafic sa se aplice imediat peste aceasta o banda adeziva, cu grija fara a apasa pe el pentru a impiedica intrarea particolelor de praf in fisura.
Nu stergeti geamul cu apa ! Asteptati pana cand se executa reparatia parbrizului. Apa duce intre foliile geamului mizeria si reparatia devine vizibila.
Materialele folosite pentru reparatii parbrize sunt materiale de cea mai buna calitate pentru ca reparatia sa fie pe masura. Reparatia este definitiva si nu temporara redand parbrizului integritatea de dinaintea fisurii.
Etapele repararii parbrizului:
- In prima faza se va curata bine de praf si alte impuritati cu ajutorul unei freze special concepute pentru acest lucru, curatand primul strat de sticla din parbriz astfel facand un punct de detensionare pentru a stopa extinderea fisurilor.
- Cu ajutorul unui dispozitiv special se injecteaza o rasina fotopolimerizabila incolora in fisura. Acest injector are rolul de a vida zona ce urmeaza a se repara si introduce sub presiune rasina in toate crapaturile din parbriz, aceasta fuzionand cu sticla si redandu-i claritatea si realizand astfel repararea sticlei.
- Urmatoarea etapa consta in polimerizarea rasinii sub actiunea unei lampi cu ultraviolete special conceputa pentru reparatii parbrize. Dupa intarirea rasinii se reda integritatea structural a parbrizului, astfel oprim definitiv extinderea fisurii.
- Etapa finala este curatarea suprafetei parbrizului de rasina intarita si polisarea zonei reparate pentru a creste gradul de transparenta a rasinii si finalizarea reparatiei. Rezultatul este satisfacator deoarece rasina si geamul au acelasi grad de transparenta astfel reparatia este foarte putin vizibila.